Haukien perässä taas

Viimeisimmät haukireissut on ollu saaliiden puolesta aika hiljasia. Mutta eipä sitä mitään voi saada ellei yritä. Tänään oli siis aika suunnata taas Kuortaneenjärven jäälakeudelle.

Kaikki sujui aluksi oikein hyvin, jäällä ei ollut viime päivien lumisateista huolimatta kovin paljoa lunta, eikä jääkään ole vielä kovin paksua. Ongelmia oli kuitenkin tulossa; nimittäin kolmatta reikää kairatessani loppui kairasta veto aivan yhtäkkiä. Jäällä oli varmaan hiekkaa tai jotain… Siihen loppui siis reiän teko. Sain onneksi Leathermanin viilalla terän siihen kuntoon, että sain tarvittavat reiät tehtyä ja vavat pyyntiin. Toi Leatherman on kyllä todella hyvä vehje, ei ole ensimmäinen kerta kun se pelastaa pulasta.

Leatherman pelasti päivän reissun.

Kalan saannin puolesta oli taas tyypillisen hiljaista. Onneksi ei kuitenkaan aivan kuollutta, sillä yksi pieni hauki kelpuutti mun tarjoaman herkkusärjen. Toinenkin tärppi kyllä oli, mutta se kala hylkäsi syötin ennen kuin ehdin edes yrittämään tartutusta, oliskohan ollu kuha…

Päivän ainut saalis

Takasin vaan kasvamaan

Posted in Hauki, Ismete, Täkyonginta, Talvikalastus and tagged as , , ,

5 comments on “Haukien perässä taas

  • Itellä loppui lauantaina veto kairasta myös, aivan yhtäkkiä. Porasin täkyavantoa mansikseen ja tod.näk. hiekkaa oli jäällä.

    Jäällä kuultua: Ei kannata itse viilata terää, vaan löysätä teriä vähän ja laittaa kairan ja palan väliin, etupuolelle pieni esim. pellinpala jolloin kulma jyrkkenee ja puree taas mukavasti!

  • Mulla oli viilaamisen jälkeen vähä liiankin jyrkkä kulma, mutta ei kuitenkaan vetäny kunnolla. Nyt on uudet terät vaihdettu.

  • Jättäkää ne pellinpalat ja viilat himaan ja ottakee varaterät mukaan,vaihtoon menee tasan 5 minuuttia ja taas pureee!

  • Niin on varaa tehdä vaan niillä, jotka nauttii Rompan rahasateesta!

  • Downshifting,se on tulevaisuuden juttu!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

twelve − 8 =