Koukut poikki helpommin

Haukea onkiessa pyrin aina tekemään tartutuksen mahdollisimman aikaisin, jotta hauki ei ehtisi niellä syöttiä. Olenkin onnistunut siinä melko hyvin ja useimmiten olen saanut koukut hauen suusta helposti ja nopeasti irti.
Tällä kaudella on kuitenkin sattunut kahdesti niin, että koukut ovat olleet liian syvällä kiinni. Näitä tilanteita varten olen varustautunut sivuleikkureilla, joiden avulla saan pätkittyä koukut poikki ja sen jälkeen palasina pois. Ongelmana on kummallakin kerralla ollut se, että sivuleikkurini ovat olleet liian lyhyet. Koukut on kyllä saatu poikki ja pois, mutta käsiin on tullut katkomisoperaatiossa melkoista osumaa hampaista.
Tänään tuli sitten käytyä kylillä ja kaupasta löytyi vähän pitkävartisemmat leikkurit. Näillä pitäisi katkomishommat onnistua hieman vähemmin vaurioin.

Syvälle tarttuneiden koukkujen irrottamisesta löytyy erittäin hyvä artikkeli PAC:n sivuilta. Kannattaa lukea.

Taustalla vanhat ja edessä uudet leikkurit

Posted in Hauki, Välineet and tagged as ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 − four =