Mateen ongintaa – Lakmete – Burbot fishing

Talvi ei vaan meinaa millään tulla, ensi viikoksikin luvattiin taas lämpenevää. Mutta ei se mitään, avovedessä on aina mukava kalastaa.
Eilen oltiin kaverini Markuksen kanssa onkimassa mateita eräässä jokisuvannossa.Tavoitteena oli tietenkin saada joku kunnon jättimade, mutta kaikkiin kaloihin oltaisiin kyllä tyytyväisiä. Koosta riippumatta.
Välineinä oli kummallakin pohjaonget, tottakai. Markus oli varautunut syöttien osalta kunnolla ja mukana oli monen sorttista kalaa. Meitsillä oli perinteisesti särkiä.

Markus virittelee vapoja

Välineet saatiin viritettyä pyyntiin sopivasti juuri ennen pimeän tuloa. Suvannossa oli jo aika paljon jäätä, mutta avointa vettäkin oli ihan riittävästi. Tosin aika tarkkana sai olla ettei siimat menny sotkuun. Tais ne illan aikana muutaman kerran sotkeutuakin…

Ensimmäinen made tärähti Markuksen vapaan puoli kuuden aikaan. Kyseessä ei ollut mikään monsteri, mutta made kuitenkin. Niiden perässähän täällä oltiin.
Vähän ajan päästä oli mullakin vavan päässä kala ja made sekin. Tosin samaa kokoluokka kuin edellinen kala, kummatkin selvästi alta kilon.

Jatkoin särkisyöteillä, koska ne tuntuivat kelpaavan. Seuraava puolitoistatuntia kului ilman kaloja. Tosin Markuksen hälyttimet ilmoitteli muutaman kerran, että jotain tapahtuu mutta yhtään kunnon tärppiä ei tullut.
Seuraava kala tärähti sitten mun onkeen, syöttinä oli päätön särki. Tällä kertaa oli vuorossa hieman parempi kala, vaikka ei sekään mikään jätti ollut. Painoa oli kuitenkin kivat 1450 g. Oikein tervetullut kala.

...ja pimeän keskeltä nousi made

Sinne vaan takaisin kasvamaan

Enempiä mateita ei sitten enää saatukaan. Markuksella oli kyllä yksi lupaavan raskas kala hetken aikaa siiman päässä, mutta se ei pysynyt kiinni. Tuloksena oli vain suomustettu särki.
Kaiken kaikkiaan oikein hyvä reissu. Kannattaa mennä madeongelle.

Posted in Burbot, Made, Mateenonginta, Talvikalastus and tagged as , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three + twelve =