Vedenalaisia näkymiä

Kesän aikana on tullut taas sukelleltua jonkin verran. Räpylät ja maski kulkee helposti mukana kesälomareissuilla ja aina kun on sopiva tilaisuus, niin pitää painua veden alle katselemaan maisemia.
Alla on muutama vedenalaiskuva kesän varrelta.

Pinnan alta ja vähän päältäkin

Ahvenia

Pintaa pinnan alta

Sukeltajan A-lippu

Tunnetko kuvassa olevan lipun?
Entä tiesitkö, että tätä lippua ei saa mennä 50 metriä lähemmäksi?
Kyseessä on sukeltajan A-lippu, joka kertoo että vedessä on sukeltaja. Jos siis vesillä liikkuessasi näet tällaisen lipun, niin muista pysyä kauempana. Yläpuolella liikkuva moottorivene ei ole sukeltajalle kovin kiva juttu.

Sukeltajan a-lippu Wikipediassa

Kohtaaminen ahventen kanssa

Pohjan tuntumassa vajaan kolmen metrin syvyydellä näkyy ahvenia. Kalat erottuvat hyvin, sillä vesi on kirkasta.
Hengitän kolme kertaa syvään tuulettaakseni keuhkoja. Sen jälkeen vedän keuhkot täyteen ilmaa ja sukellan kohti pohjaa.
Pohjalla huomaan, että vyöllä ei ole tarpeeksi painoa. Joudun päästämään hieman ilmaa keuhkoista, jotta en lähde nousemaan.
Ahvenia ei näy enää missään. Jään kuitenkin kamera valmiina pohjaan odottamaan. Noin puolen minuutin kuluttua näenkin jo kaksi ahventa jotka uivat rauhattomasti ympäriinsä.
Ensimmäiset palleanykäykset tulevat. Ne ilmoittavat, että pian olisi syytä taas hengittää. Ei kuitenkaan ihan vielä.
Onneksi ahvenet ovat uteliaita ja tulevat hieman lähemmäksi. Saan niistä muutaman kuvan. Sitten onkin jo pakko nousta takaisin pinnalle.

Pinnan alla

Eilen tuli käytyä vähän sukeltelemassa tuolla Lehtimäen Valkealammella. Siellä on tosi kirkasta vettä, joten näkyvyydet pinnan alla on huippuluokkaa.
Kamera oli reissulla tietenkin mukana. Vahinko vaan, että aurinko pysytteli suurimman osan aikaa piilossa. Välillä se kuitenkin kävi näyttäytymässä ja silloin oli oikea aika ottaa kuvia.
Myöhemmin huomasin harmikseni, että olin kameraa säätäessäni jättänyt päivämäärän näkymään kuvissa. Tällä kertaa tuli sitten päivämäärällä varustettuja kuvia.

Vapaata pudotusta

Alla on varmasti hienoin vapaasukellusvideo mitä olen ikinä nähnyt.
Sukeltaja on nimeltään Guillaume Néry ja kuvauspaikka on Bahamalla sijaitseva Deans Blue Hole niminen vajoama.

Vaihteeksi sukeltelemassa

Onkin taas tovi vierähtänyt edellisestä blogipäivityksestä. Hiljaiselon syynä on ollut ikävä vieras nimeltä kampylobakteeri. Pari viikkoa meni kuumeillessa ja sen jälkeen toiset pari viikkoa voimia keräillessä. Kiva tapa viettää kesälomaa.

Nyt oon jo ehtinyt käydä pari kertaa kalassakin, mutta tulokset on ollu melko laihoja. Ei siis mitään raportoitavaa sillä rintamalla.

Tänään tuntui kunto olevan jo sen verran hyvä, että uskaltauduin vähän sukeltelemaan. Kohteena oli sukelluspiireissä hyvin tunnettuu Kaatialan louhos, joka sijaitsee sopivasti tuossa muutaman kilometrin päässä.
Louhoksessa oli kuulemma viime talvena kuollut paljon kalaa, syynä kai happikato, tai jotain.
Ja eipä siellä kaloja näyttänyt ihan entiseen malliin olevankaan, isompia ahvenia ei näkynyt kuin muutama.
Poikasia sen sijaan oli runsaasti, bongasin sekä ahvenen, että särjenpoikasia. Särjenpoikasten liikkeitä voi katsella tuossa alla olevalta videolta.