Pinnan alla

Eilen tuli käytyä vähän sukeltelemassa tuolla Lehtimäen Valkealammella. Siellä on tosi kirkasta vettä, joten näkyvyydet pinnan alla on huippuluokkaa.
Kamera oli reissulla tietenkin mukana. Vahinko vaan, että aurinko pysytteli suurimman osan aikaa piilossa. Välillä se kuitenkin kävi näyttäytymässä ja silloin oli oikea aika ottaa kuvia.
Myöhemmin huomasin harmikseni, että olin kameraa säätäessäni jättänyt päivämäärän näkymään kuvissa. Tällä kertaa tuli sitten päivämäärällä varustettuja kuvia.

Vaihteeksi sukeltelemassa

Onkin taas tovi vierähtänyt edellisestä blogipäivityksestä. Hiljaiselon syynä on ollut ikävä vieras nimeltä kampylobakteeri. Pari viikkoa meni kuumeillessa ja sen jälkeen toiset pari viikkoa voimia keräillessä. Kiva tapa viettää kesälomaa.

Nyt oon jo ehtinyt käydä pari kertaa kalassakin, mutta tulokset on ollu melko laihoja. Ei siis mitään raportoitavaa sillä rintamalla.

Tänään tuntui kunto olevan jo sen verran hyvä, että uskaltauduin vähän sukeltelemaan. Kohteena oli sukelluspiireissä hyvin tunnettuu Kaatialan louhos, joka sijaitsee sopivasti tuossa muutaman kilometrin päässä.
Louhoksessa oli kuulemma viime talvena kuollut paljon kalaa, syynä kai happikato, tai jotain.
Ja eipä siellä kaloja näyttänyt ihan entiseen malliin olevankaan, isompia ahvenia ei näkynyt kuin muutama.
Poikasia sen sijaan oli runsaasti, bongasin sekä ahvenen, että särjenpoikasia. Särjenpoikasten liikkeitä voi katsella tuossa alla olevalta videolta.