Täkyongintaa sohjon päällä

Tänään oli vielä pakko tehdä vielä yksi reissu jäälle ja käydä tsekkaamassa eräs lupaava haukipaikka. Liikkeelle pääsin vasta neljän aikaan iltapäivällä, mutta ehti siinä ihan hyvin vielä kalastaa. Jäätä ei enää liikoja ollut, mutta riittävästi kuitenkin, että pääsi reikiä poraamaan. Parhaimmissa paikoissa oli 10 cm sohjoa ja sen alla vajaa 10 cm jäätä, toisissa paikoissa ei ollut paljo muuta kuin se 10 cm sohjoa. Kuivana kuitenkin pysyttiin.

Taktiikkana oli laittaa ismete-vavat pyyntiin ja heilutella sen jälkeen Kaimaani tasapainoa.
Kaimaaniin ei kopautuksia tällä kertaa tullut, mutta särjet sai sen sijaa muutamaan otteeseen kovaa kyytiä. Illaan aikana tuli kaikkaan neljä tärppiä, joista kolme ylös ja yksi karkuutus. Karkuutus kirveli aika pahasti, sillä se tuntui illan kevyesti raskaimmalta kalalta. Mutta oli ne ylös tulleetkin ihan kivan kokosia; reissun suurin painoi 5,9 kg ja seuraava 5,5 kg. Pienintä en punninnu, mutta painoa oli jotain neljän ja puolen kilon luokkaa.

Illan ensimmäinen painoi 5,5 kg

Seuraava oli muutaman sata grammaa isompi, eli 5,9 kg

Kaikki hauet meni tottakai takaisin kasvamaan

Nyt onkin tämä talvi paketissa. Seuraavaksi sitten ongintaa eri muodoissaan.

Posted in Angling, Hauki, Ismete, Täkyonginta and tagged as , , ,

One comment on “Täkyongintaa sohjon päällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

sixteen + 9 =