Avovesiongintaa

Avovesikausi alkoi taas perinteisesti säynävän onginnan merkeissä. Varasin oikeen kaksi päivää aikaa, että osuisi varmemmin hyvä syöntihetki kohdalle. Ensimmäisen päivän, eli torstain kalastin aamukymmenestä iltakuuteen. Ilman ainuttakaan tärppiä.

No eikun seuraavana päivänä uudestaan samaan paikkaan. Tällä kertaa tuli myös Markus mukaan. Markus aloittikin vahvasti; viiden minuutin kuluttua aloituksesta oli jo kaksi kalaa käynyt ylhäällä, kummatkin oli tosin haukia.

Ihan kiva, mutta väärä laji

Koko päivän ongittiin, mutta säynäviä ei vaan kuulunu eikä näkyny. Siinä olikin sitten aikaa taivastella muita keväisen saaristoluonnon ihmeitä; näkyi mm. merikotkia, kurkia, joutsenia, kalasääski ja yksi metsokin. Tämä ukkometso oli aika pahalla päällä ja olisi kovasti halunnu mitellä voimiaan, itseluottamusta oli vaikka muille jakaa.

Tappelunhaluinen ukkometso

Lintubongailusta huolimatta onginta jatkui ja yritys oli kova. Vihdoin n. klo 16 tuli sitten se ensimmäinen säynävä, kauan sitä saikin yrittää. Siitä alkoikin sitten ihan kohtalainen syönti ja  hyvänkokoista säynävää tuli kummallekin. Markus sai illan komeimman kalan, jolla oli painoa 2130 g.
Ittellä jäi paras säyne 1830 grammaan. Ihan kiva kaudenavaus, mutta eiköhän tuota säynenoteerausta vielä kesän mittaan pidä vähän parantaa.

Avovesikauden avaus onnistui sitten lopulta kovan yrittämisen jälkeen

Posted in Angling, Ide, Säynävä and tagged as , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

one × 4 =