Vihdoin onnistuminen

Keskiviikkona töitten jälkeen oli taas aika suunnata säynäviä onkimaan. Tänä keväänä säynävät on ollu kylmien kelien takia todella tiukassa, varsinkin kun onkireissujen aikaan on sattunut tulemaan huonoja kelejä. Tällä kertaa kelit oli kuitenkin kohdallaan ja kaikki näytti sen puolesta oikein hyvältä.

Alku oli kuitenkin taas hankalaa, eikä ensimmäisen puolentoista tunnin onkimisen jälkeen ollut vielä mitään havaintoa säynävistä.
Parin pienen paikanvaihdon ja välineiden säätämisen jälkeen palaset kuitenkin loksahtivat täydellisesti kohdalleen; hyvänkokoista säynävää alkoi tulla, keli oli loistava ja välineet toimivat kuin elokuvissa. Parin tunnin ajan koin parasta ongintaa pitkään pitkään aikaan. Kaiken kruunasi uusi oma säynäväennätys; kalalla oli painoa 2,55 kg ja pituutta 56 cm.

Uusi oma säynäväenkka oli totta ja fiilikset oli tietenkin sen mukaiset

Enkkasäyne lähti virkeenä takaisin kasvamaan

Sain myös yhden vähän erikoisemman näköisen säynävän, jolla oli suun/kuonon epämuodostuma. Se ei selvästi kuitenkaan ollut paljo menoa haitannut, sillä kala oli hyväkuntoinen ja painoakin oli kertynyt lähemmäs pari kiloa. Hauskan näköinen kala.

Mopsisäynävä

Posted in Angling, Ide, Säynävä and tagged as , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fifteen − twelve =