Ahventa yrittämässä – kuhaa tuli

Tänään oli tarkoitus lähteä onkimaan lahnaa eräälle lammelle. Kovan etelätuulen takia suunnitelmat kuitenkin muuttu ja lähdin jigaamaan. Jospa vaikka löytyisi ahvenia.

Kuortaneenjäven rannat ovat suurelta osin hyvin loivia ja matalia. Vene on siis usein välttämätön jos haluaa kalaan. Tänään päätin kuitenkin lähteä kahluuhousuilla liikkeelle, niilläkin pääsee muutamissa paikoissa hyvin kalastamaan.

Tästä on about 100 metriä lähimpään rantaan

Ahvenia olin tosiaan yrittämässä, mutta ainuttakaan en saanut. Kuhia sen sijaan tuli senkin edestä. Vaikka kuinka koitin siirtyä ja vaihtaa paikkaa, niin aina oli joku alamittainen pikkukuha kiinni. Niitä sai sitten päästellä takaisin uimaan. Kiva tietysti että tuli edes jotain.

Pikkukuha haavissa

Takaisin järveen

Yksi vähän parempi tuli onneksi ylös asti, vaikka ei sekään mikään erikoinen ollut 45 cm kuitenkin. Reissun kohokohta oli kuitenkin se, kun pääsin pitelemään oikein mammakuhaa. Se nappasi kesken kaiken kun olin taas kerran kelaamassa pientä kuhaa ylös. Yhtäkkiä vain jäi pikkukuha jumiin ja lähti hetken kuluttua painumaan ulospäin. Jarru vain naksutti kun se meni. Jotain minuutin verran sen kanssa väännettiin ja sitten se oli ohi. Ylös tuli vaan neljällä hampaanreiällä varustettu pikkukuha.

Tältä näytti tämä kuha kun se tuli ylös. Toisella puolella oli samanlaiset jäljet.

Posted in Zander and tagged as

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

sixteen − 7 =