Madepilkille

Tänään oli taas aika kaivaa mateenpikintävehkeet esiin. Viime vuosina on tullut tavaksi tehdä ensimmäiset mateenpikintäreissut joulun ja uudenvuoden välipäivinä, niin on tarkoitus tänäkin vuonna. Kutuun on vielä aikaa, mutta mateita voi silti jo tavoittaa hyvinkin matalasta, jopa vain metrin syvyydeltä.
Käytän mateenpilkintään tuollaista kuvassa näkyvää isoa jigipäätä. Jigipäähän lisätty kolmihaarakoukku parantaa mateen tarttumista, se pitää myös syötin paremmin kiinni. Syöttinä on useimmiten särjen pala, mutta monilla muillakin syöttikaloilla on tullut pilkittyä ja jopa saatua jotain.
Mitään madeharoja, ryöstäjiä tms. en omista enkä tule omistamaankaan. Ei kiitos! Made saa itse ottaa vapaaehtoisesti syöttiin, jos on ylipäätään ottaakseen.

Posted in Talvikalastus and tagged as

2 comments on “Madepilkille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

eleven − three =