Valorigi

Lunta alkaa olla jäällä enemmän kuin tarpeeksi. Suuri lumimäärä paitsi vaikeuttaa jäällä liikkumista, niin myös estää valon pääsyn jään alle. Jään alla vallitseva pimeys tuntuu vaikuttavan myös hauen syöntiin. Ainakin meikäisellä on viimeaikojen haukireissut olleet melko hiljaisia saaliiden puolesta. Jotain pitää siis yrittää keksiä.
Viime talvena oli myös paljon lunta ja jo silloin mietin valotikkujen käyttöä ismetessä. Silloin asia jäi kuitenkin mietinnän asteelle. Valotikkujen käyttö tuli uudestaan mieleen kun luin Luis Rasmussenin blogikirjoitusta jossa hän pähkäili samaa asiaa.
Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja valotikut käyttöön.

Rakensin muutaman tällaisen rigin. Kuten kuvasta näkyy, on koukkujen välissä pätkä kumiletkua johon valotikun voi kiinnittää. Siinä se sitten heiluu houkuttelavasti ja valaisee hauelle tien kohti makoisaa herkkupalaa. Näitä on tarkoitus kokeilla seuraavilla reissuilla. Saas nähdä mikä on tulos.

Posted in Ismete, Täkyonginta, Talvikalastus and tagged as

3 comments on “Valorigi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ten + 6 =