KALASTUS-lehti 3/2019 – pari juttua

Tuli taas kirjoiteltua
Nimittäin viimeisimpään KALASTUS-lehteen pari juttua.
Ensin ollaan lahnoja onkimassa vahvasti syksyisisssä tunnelmissa…
… ja sitten keskitytään pitämään selkä terveenä.

Artikkeli kuolleella täyllä onkimisesta

Uusimmassa KALASTUS-lehden numerossa oli mun artikkeli hauen onkimisesta kuolleella täkykalalla. Täytyy sanoa, että oli pienoinen yllätys kun posti toi lehden ja lukaisin kirjoittamani jutun. Artikkeliin oli nimittäin toimituksessa lisätty aika paljon tekstiä. Siis multa mitään kysymättä tai asiasta etukäteen ilmoittamatta.
Juttu löytyy tosta alta, merkkasin toimituksessa lisätyt tekstit siihen keltaisella.
Nooh, tällaista tällä kertaa. Toivottavasti jutusta on jollekin iloa tai hyötyä.

Artikkeli uusimmassa KALASTUS-lehdessä

Uusimman KALASTUS-lehden numerossa on meitsin kirjoittama artikkeli. Aiheena tuossa on ennätyskalojen rekisteröinti Suomessa ja lisäksi mukana on pikku tietopaketti IGFA:n toiminnasta.

Artikkeli kalojen syöntihuipuista

Uusin Kalastus -lehti ilmestyi äskettäin. Kannatta hankkia se jostain, sillä kysessä on laadukas julkaisu. Tällä kertaa mukana oli myös yksi mun artikkeli, aiheena oli Kalojen syöntihuiput ja niiden huomioiminen.

Tyhjä reissu + artikkelia pukkaa

Eilen tuli istuttua taas useampi tunti järven jäällä. Paikka oli hyvä ja syötit suorastaan erinomaisia. Kalaa ei kuitenkaan tullut. Iltapäivällä lumisade sakeni niin rankasti, että otin takaisin suunnan kotiin. Ensi kerralla sitten uudestaan.
Yhden kalan sentään näin, kun kaverini Jukka narrasi valtavan kiisken. Siitä oli pakko ottaa oikein kuva.

Laiheliini

Tänään en ehtinyt/jaksanut lähteä jäälle, oli muka niin paljon kaikenlaista muuta tekemistä. Kalastamisen sijaan viimeistelin artikkelin, jossa esitellään ismete -kalastuksessa tarvittavat välineet. Kyseinen juttu löytyy Specimen Finland ry:n sivuilta. Kannattaa tsekata.

Onginnan legendat

Issuu.com sivustolta löytyi kaksi todellista helmeä, nimittäin Brittiläisen Angling Timesin julkaisemat Legends Series lehdet. Julkaisut löytyvät käyttäjän nimeltä GoFishing sivulta.
Ensimmäisenä onkilegendana on esittelyssä Chris Yates ja toisessa lehdessä esitellään Ivan Marks. Kummatkin todellisia legendoja.

Chris Yatesin nimen ovat varmaan useimmat onginnan harrastajta kuulleet joskus, ainakin pitäisi. Tuo Scherlock Holmesin näköinen mies, entinen Britannian karppiennätyksen haltija, joka jallittaa kaloja vanhoilla Centrepin keloilla ja antiikkisilla splitcane -vavoilla. Lisäksi hän valokuvaa ja kirjoittaa kaunokirjallisia tuotoksia muiden onkijoiden iloksi.

Entä Ivan Marks? Mies joka hallitsi Britannian kilpaongintaa 1970-luvulta pitkälle 1980-luvulle ja vieläpä täysin ylivoimaisin ottein. Marksia pidetään vieläkin Brittien kaikkien aikojen parhaimpana kilpaonkijana.

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110301121452-f40c891daf2d48cba5481f835f0002a8 docname=chris_yates username=GoFishing loadinginfotext=Legends%20Series%3A%20Chris%20Yates showhtmllink=true tag=angling width=300 height=212 unit=px]

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110301103552-39099a8974194edcb5042ba0463f509e docname=ivan_marks username=GoFishing loadinginfotext=Legends%20Series%3A%20Ivan%20Marks showhtmllink=true tag=angling width=300 height=212 unit=px]

Nettilehtiä

Tänään tuli sähköpostiin ilmoitus, että This is Fly -lehden uusin numero on ilmestynyt. Kyseessähän on perhokalastajille suunnattu netttilehti ja vaikka en perhokalastaja olekaan, niin tykkään silti kovasti lukea kyseistä lehteä. Ja mikäpä on lukiessa, kun kyseessä on ammatitaidolla toteutettu julkaisu; taidokkaita kuvia, hieno taitto ja viihdyttäviä juttuja.
http://www.thisisfly.com/
This is Fly

Toinen hyvin samantyyppinen, mutta mielestäni vielä paria astetta parempi nettilehti on Catch Magazine. Tämäkin on  perhokalastajille tehty, mutta ei paljo haittaa. Catch Magazinen parissa ympäröivä talvi ja pimeys vaihtuu hyvin nopeasti auringonpaisteeseen, kirkkaisiin vesiin ja suuriin kaloihin. Suosittelen!
http://www.catchmagazine.net/
Catch Magazine

Hopearuutana-artikkeli

Lisäsin Artikkelit-osioon Jussi T. Pennasen ja Lauri Urhon kanssa kirjoittamani
artikkelin ”Hopearuutana on uhkana alkuperäisille kalalajeille”
Juttu on julkaistu Kalastus-lehden uusimmassa numerossa 3/2010.
[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=101204204606-7e330006189c414f97c65409b1f83f92 docname=hpearuutana-on-uhkana-alkuper_isille-kalalajeille username=juhansivu loadinginfotext=Hopearuutana%20on%20uhka%20alkuper%C3%A4isille%20kalalajeille showhtmllink=true tag=silverruda width=420 height=297 unit=px]